Blogia
benimacletdigital

Benimaclet rebutja la manifestació d'España 2000

España 2000, el partit d'extrema dreta que ahir va fer tancar la majoria dels comerços del barri de Benimaclet, es manifestava en contra de "la immigración masiva, los okupas y el paro". La manifestació, que a penes contava amb 60 persones com a màxim, va mobilitzar a 70 policies nacionals i quasi 10 locals.

Els manifestants van recórrer carrers de Benimaclet on es concentra la població immigrant o els col·lectius alternatius com el centre social Terra, d'ideologia esquerrana i independentista. Abans de començar la manifestació, dos furgons de la policia estaven ja en el carrer Baró de San Petrillo, on està el Terra, recomanant vehementment als membres i simpatitzants del col·lectiu que entraren dins del bar per a evitar-se problemes. Quan la manifestació arriba davant de la porta del Terra, s'aturen un poc per a cridar coses com "terroristas", "cobardes" o "Viva España" mentres que des de dins algú comença a tocar la dolçaina.

La resposta del barri a la manifestació ha sigut de rebuig. Onze entitats del barri feren públic el seu descontent davant la manisfestació d'España 2000. Pràcticament tots els comerços dels carrers més props a la manifestació van tancar eixa vesprada, uns per por, altres com a protesta. Els carrers estaven quasi deserts excepte per la presència d'unes quantes persones que volien enterar-se del que passava. No era estrany escoltar comentaris de disgust i de rebuig per la situació. "Per sort, no va haver cap incident" em comenta el president de l'Associació de Veíns de Benimaclet, Antonio Pérez.

0 comentarios