Blogia
benimacletdigital

Benimaclet en tensió per la manifestació d'España 2000

Benimaclet en tensió per la manifestació d'España 2000

Ana Iborra. Des del diumenge passat que vingueren amb el seu camió adornat amb banderes d’Espanya, els integrants d’España 2000 estan passejant-se pel barri de Benimaclet. La raó, la manifestació que tenen convocada per al divendres 19 a les 20:00 en el mercat de Benimaclet amb el lema: "La immigración masiva, los okupas y el paro han degradado Benimaclet".

La presència dels manifestants s’està fent sentir al barri. Ahir dimarts a la 13:30 pel carrer La Rambla, uns obrers els van veure i des d’on treballaven (en les altures) van començar a dir-los: "¡Fascistas! ¡No os queremos aquí!" I els d’España 2000 van escampar els seus pamflets cridant al seu torn improperis varis. L’amo del café literari Kafcafé, Gonzalo, i altre veí van començar a recollir els pamflets per tirar-los al fem i dos feixistes, que ja s’havien pujat al seu camió, baixaren corrent  amb un casco a les mans i actitud clarament agressiva en direcció als dos. Gonzalo va haver d’amagar-se al seu portal.

No només en això ha notat la presència d’España 2000: "Aquesta setmana hi ha hagut menys afluència de gent i el divendres s’ha suspés un concert d’uns musics senegalesos perquè han hagut de canviar el lloc d’un taller que tenien a Benimaclet de dansa africana a Àngel Guimerà per precaució i no els dóna temps d’arribar ací després del taller" Gonzalo va anar a l’endemà a denunciar-ho a la policia local però allà li van dir que ells només s’ocupaven "de la paperassa" i que això havia de parlar-ho amb la policia nacional. La policia nacional va dir que no sabia res de que estigueren els d’España 2000 per ahí.

Adrián, que treballa al pub El Glop, també va rebre una visita. Eren per les 16:30 de la vesprada, acabant d’obrir i explica que uns 8 o 10 d’España 2000 van entrar al bar a fer-se un café. Tres es quedaren "vigilant" a la porta. Cap incidència, només algun comentari per part dels inusuals clients del tipus: "¿Cuánto facha hay por aquí no?" mostrant una actitud "provocativa" segons Adrián i Nacho, un client.

David, de la llibrería La Traca, diu que està setmana s’ha curat de no posar cap llibre que "els puguera molestar" a l’aparador. Com a màxim tenen ara un de Felipe González. El divendres per la vesprada tancaran, però no seran els únics. Gran part dels comerços del barri han decidit no obrir (fruteries i verduleries d’amos paquistanís totes). Per tancar, fins i tot tanca la pescateria.

El veïnat feia dos setmanes que s’havia mobilitzat, explica Gonzalo. En filtrar-se la notícia de que havien de fer una manifestació el dia 20 de novembre es van reunir al Terra diferents comerços, col·lectius o particular de Benimaclet (l’Associació de veíns, l’Assemblea de Benimaclet, el Kafcafé, Benimaclet viu, El nido, professores de l’institut Ferrer i Guàrdia...). En eixa reunió es va escriure una carta a la delegació de Govern demanant que es cancel·lara la manifestació que coincidia amb l’event conjunt que havien organitzat El Árbol i l’Associació de veíns el mateix dia 20, el "I Encuentro de Labores Creativas".

La manifestació es va canviar al dia 19 i diferents grups han fet feina per a contrarestar la manifestació dels feixistes. Per exemple, per tot el barri n’hi ha cartels amb el lema "Tots el colors, totes les cultures" i una frase al peu: "Benimaclet diu NO AL RACISME". Altres persones a títol individual varen decidir fer una "cacerolada" en resposta a la manifestació.

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

2 comentarios

Grum -

Jo el dissabte de matí vaig veure al costat de ma casa un contenedoor de reciclatge de paper cremat, però no tinc probes de quí va ser el valent que ho va fer!!

Buko -

Una vergüenza ver a una cincuentena de burros gritando: "Fuera guarros de Benimaclet". Menos mal que ya se han ido los susodichos de este humilde y agradable barrio de Valencia, ahora si esta el barrio limpio.

Por cierto, modificar como publicar comentarios, la letra se ve minúscula.
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres